Contact:

Adresa de e.mail: lukianfm@mail.com
Facebook: https://www.facebook.com/lucian.pascan
Pagina de prezentare: https://www.facebook.com/pages/Lukian-FM/351187448289159?ref=hl
Telefon: 0786 50 31 80
Locaţie: România, Harghita, Miercurea Ciuc


vineri, 4 ianuarie 2013

Despre watermark



       Ce este watermark ? De la Hi5 încoace a devenit obişnuinţă să observăm o avalanşă de fotografii inscripţionate  cu diferite logouri sau prenume şi nume terminate în ….photography. Uneori, astfel am descoperit un fotograf pasionat si talentat,  alteori a avut efectul unei doze de râs. Nu este un lucru rău când apare pe o fotografie bună, însă poate să fie penibil când apare pe un kitsch. Este clar, watermark   este o metodă foarte simplă şi eficientă de publicitate pentru un nou intrat  în lumea fotografică, iar watermarkul unui fotograf profesionist, pentru client reprezintă o satisfacţie deoarece a avut oportunitatea să lucreze cu un fotograf foarte bun şi în acelaşi timp cunoscut. Când spun lume fotografică, mă refer la faptul că interesul oamenilor pentru camerele foto cu obiective interschimbabile în detrimentul celor compacte este în continuă creştere, şi ăsta este un caz fericit deoarece nu poate  să însemne altceva decât evoluţie, automat o creştere a standardelor. 
       Procedeul de inserare  a unui logo, watermark… este foarte simplu. Cele mai simple programe de editare permit acest lucru, restul depinde de măiestria fiecaruia. Unele permit chiar adaugarea acestora în calup. Poziţionarea, culorile, dimensiunile folosite trebuie însă să fie atent alese, nu cumva  acestea să fie prea evidenţiate şi să distrugem astfel povestea fotografiei. Cum poate să arate  o fotografie de peisaj, cu un ditamai watermark în centrul cadrului pictat într-o culoare … verde ciclam. 
        O fotografie reuşită capteaza interesul şi automat dorinţa de a cunoaşte autorul, aşa ca nu trebuie exagerat, nici apariţia numelui, logoului sau… watermarkului pe orice nu reprezintă o soluţie. !
                                    


                    Lumină bună, alegeri inspirate, cadre memorabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu